neděle 22. února 2015

Restaurant Senimo - bufet

V obchodním domě Senimo jsou k dispozici bezplatné toalety pro veřejnost. Musíte jen projít přes prostory jídelny tamního restaurantu (neplést s restaurací v Hotelu Senimo). Z nádraží se k Senimu dostanete do pantácti minut. Pokud máte dost času při čekání na váš spoj a naopak nemáte 8/5 Kč na záchodky přímo na nádraží, můžete využít třeba i těchto toalet.

Při vstupu na toalety je nějaká zmíňka o poplatku, tu směle ignorujte a vstupte . Dostanete se tak na krátkou chodbu, z které je přístup na pánské i dámské záchodky. Zkosenou stěnou projdete na dámské záchodky, na kterých se nachází dvě kabinky. Toaletní papír si musíte utrhnout před vstupem do kabinky. Kabinky jsou uzamykatelné a poměrně čisté. Zase chybí věšáček na pověšení tašky, což není zrovna vhodné, uvědomíme-li si, že se záchodky nachází v obchodním domě. Pro hygienu jsou zde určena dvě umyvadla. Mýdla je dostatek, i když dávkovač na mýdlo je poslední měsíc vyrvaný ze zdi.  K osušení rukou si můžete vybrat papírový ubrousek nebo sušák. Oceňuji možnost výběru, ačkoliv není stěžejní.

Záchodky jsou obloženy kachličkami s ozdobným mozaikovým pásem s nenáročným designem minulého století. Na krásu se u těchto toalet moc hledět nedá. Čisto tu sice je, ovšem celkově záchodky budí dojem zanedbání. Nenahrává tomu ani papírová cedulka označující dámské toalety, ani nezamaskovaná oprava zdi (viz fotka). Pomohlo by sladit styl držáků na toaletní papír a osušovací ubrousky, sušák a  dávkovače mýdla. I když vyloženě nějaké nepříjemné vůně nejsou cítit, atmosféru toalet by pozvedla eagresivní květinová vůně.

Sečteno podtrženo záchodky v restaurantu v OD Senimo nejsou žádná sláva, ale k svému účelu slouží.

1 komentář:

  1. Díky za pěkný komentář, jen drobná chybička se vloudila - poplatek na nádražním WC činí 10 Kč, pro dámy i pány stejně, aspoň nějaká rovnoprávnost ;-) Co se týče Senima, před pár lety jsem tam chodívala, to už to vypadalo takto, jen dveře se nedaly zavřít. V porovnání s tím, jak ono WC vypadalo v začátcích Semina, se to takřka nedá srovnávat !
    Ludmila

    OdpovědětVymazat

tu nechte názor, díky!